За холистичния подход в лечението

Запитвали ли сте се някога, защо хората не могат да се излекуват напълно? А може би и при вас има "нещо", което си го носите с години и си го подхранвате редовно с хапчета за да се чувствате "добре"?

Когато говорим за лечебен процес, трябва да вземем под внимание всички фактори които имат отношение към проблема на пациента(хранене, двигателен режим, обкръжаваща семейна или работна среда, емоционален фактор, генетична конституция на индивида). Както се вижда комбинацията от тези фактори може да бъде сложна и разнообразна което ще доведе до различни изисквания в подхода към всеки пациент. За да можем правилно да се ориентираме и за да набавим възможно най обективна информация за пациента, на базата на която можем да изберем подходящ режим за лечение, трябва да се изпълнят няколко условия, които са от ключово значение за постигане на крайната цел:

1. Лечителя  да е максимално квалифициран за ръководене на този процес.

2. Пациента да има максимална готовност, желание и предразположеност за следване на указанията и вяра в това което прави.

3. Да има яснота в приоритетите си, кое за него е по важно(здравето или работата и парите).

4. Двамата да имат готовност да "модифицират" режима, в зависимост от хода на лечебния процес.

5. Образоване на пациента в областта на здравословния начин на живот и разяснение защо е дошъл до това състояние ( в древен Китай, където най- доброто лечение е било....профилактиката, за най-добър лекар се е считал този който е имал най-малко пациенти!!!). Не ви ли се вижда коренно противоположно на съвременната медицина???

6. Да се спазват стриктно хуманните  и лечебни принципи в подхода към всеки пациент:

* Преди всичко предложената програма да не навреди повече на пациента.
* Да се оцени обективно и да се определи приоритетния фактор оказал най- голямо влияние за появата на здравния проблем и да се отдели нужното внимание и в нужната степен за неговото неутрализиране.
* Никога да не забравяме, че човешкият организъм е една динамична отворена система която зависи от емоциите, околната среда и космоса, влияе на и се влияе от околната среда и космоса. За това когато се стремим да дадем указания на един  пациент за да се излекува трябва да сме взели под внимание всички тези фактори, и да създадем стратегия която ще помогне на пациента да преодолее и неутрализира вредното им влияние.
* Едновременен подход на всички засегнати  нива(при възможност).Това ни позволява да помогнем максимално там където пациента има нужда, за по ефективно  и бързо възстановяване (глупаво е да се стремим да нормализираме например  кръвното с хапчета, без да отделим нужното внимание на болните бъбреци като първопричина).
* Да третираме едновременно както причината така и следствията на проблема. Това е условие което все по малко се спазва от съвременната медицина, макар, че този принцип се знае от съвременните медици.Тук е място да уточним, че те трябва да се наричат най- вече "медици", защото медикират, т.е. дават медицина, което не означава , че тази "медицина" винаги е "лекарство".

%d0%b4%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d0%bb%d0%b5%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb

Една медицина или терапия ще бъде лекарствена  ако помогне на пациента да върне здравословното си равновесие та  да не зависи повече от нея. Т.е. да елиминира първопричината на проблема.

Например ако пациента има проблеми с бъбреците и отделителната система поради това че не пие достатъчно количество вода, медицината която ще му даде здравния работник за нормализиране на произтичащото високо или ниско кръвно налягане, за премахване на възпалението в бъбреците от образуваните пясъци или камъни ще е някакво хапче  за тези проблеми.

Но  няма да има абсолютно никакъв лечебен ефект а само елиминиращ симптоматиката такъв. Такава медицина реално не е "лекарство", защото няма да излекува пациента напълно а само ще поддържа нивата на неговия организъм в нужните параметри. Тези хора когато спрат да пият своите хапчета, автоматично започват да проявяват старата симптоматика и проблема се връща. Такъв е случая  и с повечето хронични заболявания.

Колко пъти когато отиваме на лекар ни се дава обяснение защо имаме даден проблем???

Този пример е едно очевадно потвърждение на реалната ситуация на нашето  модерно съвременно здравеопазване.

Съвременната медицина се е отдалечила на"светлинни години" от своя природо зависим първообраз. Това доведе и до забравяне на фундаменталните хуманни и професионални норми описани най- горе.
Благодарение на неправилно приложение  на тези условия, съвременната медицина има сериозни пробиви във своята дейност и резултати. Това е така защото медицината се е превърнала на първо място в бизнес.Реално медиците са се превърнали в "продавачи" на  фармацевтичната индустрия и цялата им дейност е подчинена на първо място на тази цел.

Разбира се има и специалисти които се вълнуват наистина и искат да помогнат по най- добрият начин на пациента. Но до колко те могат да се справят ефективно с тази задача при условие , че системата е опорочена още от  студентската скамейка?

Добре, ще кажете "какво можем да направим като няма други възможности"?

Това е истина до някъде, както е истина и факта, че съвременната медицина се стреми по всякакъв начин да поддържа своя монопол  в здравната система (това е силно изразено в България), като умишлено се възпрепятствуват навлизането на всякакви алтернативни и традиционни техники  на официално ниво, както е в много други страни(САЩ, Германия,Китай, Русия, почти цяла Европа,Индия,  латинска Америка..).

%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%ba%d0%b81

Наше задължение е(като пациенти) да се образоваме повече чрез всички възможни начини във всичко отнасящо се или  имащо отношение към здравословния начин на живот (превенция, хранене, двигателна активност, методи за неутрализиране на стреса и неговите последствия, натурална медицина,т.н.) и да прилагаме върху нас и членовете на нашите семейства научените знания.

Трябва да помним, че проблемите са наши  и  ни се дават като урок, да се научим как да живеем по-добре според космическите закони, ако искаме да се излекуваме. Защото нашето тяло се лекува , а не този който ни дава хапче, което да пием  цял живот.

Трябва да променим начина си на отношение към обкръжаващата  среда, виждането ни за живота, начинът ни на поведение и контрол върху емоциите и т.н. А за това трябва на първо място да сме "отворени" към познанието, да го искаме и да го търсим...

Как да намерим адекватното място за  ефективна  лекарска  помощ ?

Ето и няколко професионални съвета за по добра ориентация в такива случай:
1. Потърсете  мястото  където могат  да ви направят добрър анализ на здравословното състояние/диагностика. Не е задължително да бъде само кръвни или други анализи от лаборатория, ренгенова или друга образна диагностика....Не забравяйте за богатия(хиледолетен )опит на натуралната медицина.

Много повече от споменатите съвременни методи ще ви даде (а и за много по малко време),  пулсовата, ирисовата, електронната биорезонансна и рефлекторната азиатска диагностика и анализ с която работят повечето натурални лечители(натуропати) и  лекари хомеопати.

%d0%b8%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b8%d0%b0%d0%b3%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b0 %d0%bf%d1%83%d0%bb%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b8%d0%b0%d0%b3%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b0

Тези методи са лесни,бързи за изпълнение и дават много обективна и цялостна  информация за организма,  когато се приложат от експериментиран специалист. Също ще ви спестят много обикаляне по болници и всякакви прегледи а също и средства.

2. След като знаете какви са вашите здравословни проблеми, потърсете този специалист който има най- богат опит  в тяхното разрешаване и се подложете на негов режим като се вземат под внимание всички фактори(хранене, емоции, енергийно състояние....)

 

%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b5

Разбира се ако случаят е много спешен и няма време за губене, не се колебайте да посетите незабавно болницата или поликлиниката, дори и да се оперирате ако от това зависи живота ви. 

Но ако може да потърпи не се колебайте да търсите най безопасното и натурално лечение с изпитан ефект което могат да ви предложат. В много голям процент лечението с натурални продукти е напълно безопасно.

Може само да се навреди ако се превишат за повече време препоръчаните дози в голямо количество.

Не забравяйте, че за един проблем може да има много първопричини(на физическо, емоционално и енергийно ниво) и автоматичното пиене на хапче или билка(колкото и да са добри те за този проблем) няма да разреши проблема в основа ако не се отстранят факторите които са го причинили.

3. Спазвайте всички указания на лечителя/натуропата, сменете вредните си навици, намалете стресовите ситуации в живота си, опитвайте се да разрешавате своите емоционални проблеми а не да ги отбягвате.
Не забравяйте, че здравето е ваш приоритет, ако го няма няма да можете нито да работите нито да печелите пари, нито хората около вас ще са щастливи.

4. Ако въпреки спазването на всички указания не виждате подобрение нито по сериозни положителни резултати, това значи, че не сте на подходящия начин на лечение.Когато един режим е ефективен, резултатите от него са постоянно нарастващи и положителни.

5. Искайте разяснение(от всеки лечител или медик) за здравословното си състояние, да ви бъде обяснено защо се е получило при вас, какви са причините за болеста ви, как да се пазите, как да се храните,т.н.

%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b5Ако не могат да ви дадат отговор това почти винаги значи, че и не могат сериозно да ви помогнат да се излекувате!
 
 В такъв случай само ще могат да ви помогнат да контролирате симптомите с хапчета или билки които ще трябва да пиете постоянно или периодически през живота си.
 
За реално излекуване не забравяйте, че вие сте "главния лекар", от вас зависи всичко, и не се колебайте да прометите живота си и на 180 град. ако е необходимо, положете максимални усилия! Това дори и най-добрия лекар на света не може да направи вместо вас.
 
6.Не живейте с негативни мисли, не мислете за негативни неща, избягвайте всячески негативните емоции, негативните хора, те ви разболяват и ви програмират да сте болни!!
 
%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8fМислите са енергийна информация и могат да променят нашето ДНК, това е вече научно доказано! Ако  мислите постоянно в (+), ще бъдете добре и с добро здраве, ако сте постоянно склонен на (-) ще имате много и всякакви проблеми! Научете се да прощавате и да се освобождавате от вредните емоции които ви измъчват, те са носители на тежки болести в това число и рак.
 

Бъдете най- вече "ХОРА"! Защото духовноста е първостепенна задача на човешкото развитие и за това сме на Земята!

 

Ако вие имате нужда от такова отношение и желаете да се гледа на вас не като източник на пари а като на човек нуждаещ се от помощ, ние можем да ви бъдем полезни.
TOP