Полярна медицина или за енергийния строеж на телата

Разглеждането на предметите и телата в природата на този етап на развитие на науката все още е на физическо и материалистическо ниво.Тъй като "физичната" същност е най - добре изследваната част, логично е да предположим защо се говори на всякъде за физични закони, строеж на физическо тяло, физични структури и т.н.

Въпреки това, факта, че много процеси в природата не се подчиняват на познатите ни "физични"  закони, или не могат да бъдат обяснени с тях ни карат да се замислим дали това което знаем за природата и за нас като част от нея е правилно или достатъчно и дали заключенията които си правим на основата на тези познати закони са правилни?

 

Всички знаем,че има още много да учим и да се развиваме като наука и, че медицината която имаме в момента в някои направления бележи бързо развитие а в  други стои на едно място и буксува.

 

Всички сме ходили на лекар и  знаем какво правят лекарите- кръвни изследвания, наблюдения чрез апаратура и т.н., но всичко е да се открие дали няма някаква промяна в организма на "физическо" ниво дали няма нещо което да е "пораснало" и което можем да "изрежем", или нещо което да премахнем по физичен начин, или нещо което е подвластно на обяснение по законите на физиката или биохимията.

 

Защо така работи съвременната медицина, всички знаем, както и знаем, че тя реално не лекува защото не се обяснява как можеш да се "лекуваш" с "лекарство", което трябва да пиеш до края на живота си за да се чувстваш нормално. Лекарствата се наричат "лекарства" защото след приемането им за определено време нормализират здравословното състояние на човека и премахват първопричината на проблема, т.е оставаш излекуван.

 

От тук идва и заключението, че нуждата да пием постоянно всякакви хапчета и да правим периодично определени терапии е продиктувана от факта, че реално не ни лекуват а просто третират нашите симптоми и ни "поддържат" в релативно равновесие/здраве, защото в момента когато спрем хапчетата, проблема се проявява отново.......

 

Дали всичко това се прави умишлено или от ограничени знания е друг въпрос и друга тема.
Голата истина е,  че етичните здравни норми на лечение и третиране на болните са доста поизменени в сравнение на тези от хипократовата клетва и,че медицинския бизнес няма изгода да лекува хората, а само да ги поддържа, а също и факта че се действа "симптоматично" понеже не се знае каква е първопричината на много заболявания.
 Въпреки това съвременната медицина  няма угризения да каже на хората, че тяхната болест "не се лекува" и не защото наистина е така а защото  е обзета от параноята, че само "науката" която тя изповядва е най меродавната  и правилната а всичко друго е меко казано шарлатанство.

 

От дълбока древност насам, медицината практикувана от различни цивилизации(с изключение на съвременната медицина), е почивала не само на принципа на облекчаване на симптомите, но и на премахване реално на първопричината на дадения проблем. А за да се разбере точно каква е тя, човешкият организъм се е разглеждал като част от природата(микро и макро космос).
Древните китайци,(дори и в наши времена), са вземали под внимание в  кой сезон е роден индивида и какви са неговите слабости от това, знаейки как отделните органи и системи са свързани с отделните планети и как взаимно си влияят, но на енергийно ниво. Изучавали са как промените в космоса  влияят върху Земята и живота върху нея, и са разбрали,че има друга невидима "сила"която е много по-мощна в проявлението си и която влияе и променя физичните закони....

 

Така наречената "ЧИ", енергията благодарение на която всичко се движи, променя и която е във всичко, в космоса и на земята, в одушевените и не одушевените  тела. Енергията е навсякъде и тя е вечна, никога не се губи, а само се трансформира и по този начин поддържа равновесието на процесите в телата в зависимост от  външните и вътрешни фактори които им влияят.

 

Точно този аспект в съвременната наука е слабо развит и много често игнориран, защото не се подава на обяснение чрез познатите ни закони.Древните науки в Атлантида, Египед, Китай, Индия, и още много други цивилизации дълбоко са изучавали този аспект и са имали много по широки познания за планетите и целия космос най- вече относно влиянието му върху живота на Земята и в частност върху хората  и живите организми.Знаели са че човека не се състои само от плът и кръв и, че емоциите са един от факторите с най- голямо влияние върху здравословното състояние и са знаели как да неутрализират пораженията върху тялото причинени от тях.
Понятието "Полярна и Многослойна медицина" в съвременната наука за първи път е въведено от видния световно известен учен  и един от най- признатите лечители на Русия и Украйна доктор на информационните науки,  академик Едуард А.. Гуляев.

 

 В неговата световно известна Школа на Здравето и Хармонията, широко се разглежда аспекта за енергийния строеж на човешкото тяло и на обектите в природата, както и енергийното влияние между всички обекти и субекти в микро и макро  космоса.

 

Полярната медицина учи, че всеки обект или субект в природата има енергия и произтичаща от нея полярност която определя нормалното състояние на обекта/субекта, и благодарение  на това всичко в природата е практически "живо" и има памет. А бидейки "живо" то може да излъчва и да приема енергия и по този начин да балансира собственото си състояние.

 

Тук се разглежда  и способността на интелигентните одушевени същества да влияят на процесите в собствените си тела и на околната среда чрез съзнателното целенасочено мислене, както и по този начин да влияят на околната среда и космоса.

 

 Тези зависимости и обстоятелства бяха наскоро научно доказани, чрез практически експерименти като с това внесоха обрат в теорията за промените в  човешкото ДНК и начина по който то влияе на здравето. Чрез законите на Полярната медицина се обясняват произхода на много"загадъчни" за съвременната медицина заболявания и постъпките на хората и нещата в природата.

 

Подробно се  изучава и разглежда енергийното взаимодействие между планетите и Земята със всичко което се намира в нея. Според ПМ тези закони са универсални вселенски закони които са валидни както за земята така и за целия космос и понеже ние сме част от тях, те са валидни и за нас.
 Доказателства за тези учения се намират в много други култури и философии( Аюрведа, йога, тибетска медицина, древна египетска медицина, индианските култури, т.н. От Източните философии както и според ПМ например се знае  че човешкото тяло не е само физика а имаме и енергийни тела. Различаваме:

image

1. Физическо тяло- състои се от елементите които се намират в земята
2. Ефирно тяло- което не позволява на клетките да се разпаднат и поддържат формата им
3. Астрално тяло- контролиращо емоциите и желанията.
4. Ментално тяло- контролиращо  и влияещо се от мислите.То служи за връзка между долните 3 и горните 3 тела.
5. Каузално или Кармично тяло- носител на информация от предишните ни прераждания,регулиращо нашия характер.
6. Духовното тяло- връзката ни с космоса, имащо най- силно влияние върху здравето и съдбата.
7. Атма тялото или връзката с Бога- това е най- висшето тяло което влияе върху всички останали.

 

Всяко от споменатите тела, работи  с енергия на специфична  честота. Същото важи  и за храните и водата. Те трябва да имат 7 енергии за да бъдат с (+) поляритет. Ако поляритетът е (-) значи им липсва някоя от енергиите което ги прави вредни за консумация за нас(в нашето тяло те отнемат липсващите им енергии за да бъдат усвоени). Полярността на храните и водата както и на всеки предмет може да се измери с био локация (радиестезия).

 

Всяко едно от тези тела е свързано със съответния енергиен център наречен "Чакра", както и телата, чакрите са 7 и те служат като "антени" приемащи и предаващи информация и енергия от и към космоса и природата.

 

Според законите в ПМ, нарушение на полярноста в кое да е от фините тела или чакрите на човека води до нарушаване на неговото нормално състояние и до появата на болести.

 

Интересното е че състоянието на фините тела и чакрите зависи също и то емоциите които ни съпътствуват всекидневно и могат да дадат негативно отражение върху тях променяйки полярността им. С това се обясняват много болести започнали след силен емоционален шок или стрес, за които съвременната медицина не може да даде задоволително обяснение.

 

При болестно състояние наблюдаваме промяна в полярността на едно или няколко фини тела и също тази на съответните им чакри. В този случай, колкото и лекарства да взимаме, това няма да гарантира ефективно и трайно излекуване докато не се коригират съответните промени във  фините тела и чакрите. Чак след нормализиране на тяхната полярност, лечението на физическо ниво ще има траен успех.

 

Понеже говорим за терапии на енергийно ниво, много от вас ще се заблудят,че става въпрос за обичайна екстра сензорна практика която беше на мода в миналите десетилетия в България и все още се среща. Практиките в ПМ имат строго логична последователност и обяснение.

 

За тях е валидно не това какво прави терапевта според усещанията си за пациента, а, че се подбират след систематичен анализ на здравословно състояние на пациента според законите на енергийното равновесие. ПМ е  до момента може би единствената научно обоснована енергийна дисциплина, която почива на основата на строгия анализ и познаване на космическите закони за енергийното взаимодействие  и произтичащите от това прояви на физическо и емоционално ниво.

 

Нашия специализиран център е единственият в страната където се прилагат техники от полярна и многослойна медицина  по програмата на Школата за здраве и Хармония на Ак. Е.Гуляев. Подобна практика е позволена само след преминато успешно обучение в споменатата школа в Украйна.

 

Чрез нас интересуващите се могат да се свържат и обучат на споменатите техники директно от школата в Украйна без нужда да напускат България и без  да правят излишни разходи свързани с процеса, както и да практикуват под наблюдението на наш квалифициран специалист за усвояване на техниките от първите 3 нива.

Разглеждането на предметите и телата в природата на този етап на развитие на науката все още е на физическо и материалистическо ниво.Тъй като "физичната" същност е най - добре изследваната част, логично е да предположим защо се говори на всякъде за физични закони, строеж на физическо тяло, физични структури и т.н.

Въпреки това, факта, че много процеси в природата не се подчиняват на познатите ни "физични"  закони, или не могат да бъдат обяснени с тях ни карат да се замислим дали това което знаем за природата и за нас като част от нея е правилно или достатъчно и дали заключенията които си правим на основата на тези познати закони са правилни?
TOP